Η δράση των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ)

«Ξεκίνησε στην Αίγυπτο η δίκη των ΜΚΟ» γράφει το Antinews, 27.02.12:

«Οι 16 από τους 43 κατηγορούμενους είναι Αμερικανοί πολίτες, εφτά εκ των οποίων βρίσκονται στην Αίγυπτο, και έχει απαγορευτεί η έξοδός τους από την χώρα. Οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν ζητήσει καταφύγιο στην πρεσβεία των ΗΠΑ. […] Οι ΜΚΟ κατηγορούνται ότι απέφυγαν να πληρώσουν φόρους, ότι λειτουργούσαν χωρίς άδεια, και ότι χρησιμοποιούσαν χρήματα από το εξωτερικό με σκοπό την πρόκληση αναταραχής στην χώρα.»

Ενα σύντομο ιστορικό των ΜΚΟ από το δημοσιογράφο Μ. Ιγνατίου εδώ. Ο ίδιος, αναφερόμενος στο χρηματισμό πολιτικών και δημοσιογράφων από ΜΚΟ σημείωνε στην Ημερησία (8.7.08):

» Mέχρι τον Aπρίλιο του 2004, η αμερικανική USAID, μέσω του OΗΕ, διοχέτευσε στην Kύπρο πλέον των 60 εκατομμυρίων δολαρίων με τη μορφή δικοινοτικών προγραμμάτων. Oι Aμερικανοί υποστηρίζουν ότι αυτά τα χρήματα δόθηκαν νόμιμα… Πρόσφατα, ο επικεφαλής του Tμήματος Δημοσίων Yποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία, Tομ Mίλερ, που μετατέθηκε στην Aθήνα, τα είπε όλα με μία δήλωσή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» (8/6/2008): «Aν δεν ήταν και τα δικοινοτικά προγράμματα» -δήλωσε ο Aμερικανός αξιωματούχος- «το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2004 θα ήταν 90% υπέρ του ‘όχι’». «

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s